2016. Április 17-én, vasárnap 9 és 17 óra között újra megnyitotta jelképes „kapuit” az Alba Regia Nemzetközi Ásványbörze és Ékszervásár a Videoton Oktatási Központban.
A gyerekeknek szánt programok változatlanul sikeresek voltak, így a hagyományos aranymosás (köszönet Braxátor Janinak), a kincses homokozó

Kincses homokozó
valamint a ”jeges tengeri” kincskeresés jövőre is betervezzük. Idén is volt kígyósimogatás és papagájjal való ismerkedés, valamint a nagy sláger, az elmaradhatatlan arcfestés, őket a szokásos helyükön lehetett megtalálni és a papagáj rettentő rikácsoló hangjáról!
A börzén továbbra is a feldolgozott kövek voltak a meghatározók: hihetetlen választék volt az ékszerekből, nyakláncokból és karkötőkből. Az idén is több kiállító az általa tervezett és készített ékszerekkel jelent meg, amik tovább színesítették a rendezvényt. Az ezoterika hívei

Festett selyemkendők a Majánál
az idén is megtalálták az egyre nagyobb volumenben megtalálható energiákat és gyógyító sugarakat kibocsátó kristályokat, de voltak Nepáli-tibeti ékszerek és hangtálak, Shamballa és Csakra ékszerek, elixír kövek, üveg mandala, mécses tartó. Természetesen továbbra is megtalálhatók voltak a Swarovszky ékszerek és Tiffany dísztárgyak, valamint a gyöngyből készült ékszerek.
Az ásványgyűjtők

Hartmann Béla hazai ásványai
több asztalon találhattak természetes állapotban található ún. bányavirágokat, három kiállító kimondottan a Zemplénben található ásványokat

Korim Laci a Zempléni ásványokkal
hozta el, melyek mind saját gyűjtésűek voltak. Sajnos, az idén már nem volt olyan asztal, ahol csak Erdélyi ásványok lettek volna kiállítva, a Szatmári bányavidéket senki nem képviselte, így az idén hiánycikk volt az erdélyi ásvány és kristály. Persze a világ számos távoli részéből, Kínából, Indiából, Brazíliából,

Ásványok a világ minden tájáról
Afrikából, vagy az Urál hegységből nem hiányoztak az ásványok és kristályok.
Idén két külföldi kiállítónk volt: Ivan Dočkal Cseh kiállító SUISEKI bemutatót tartott az általa gyűjtött kövekből( SUISEKI = távol keleti, ázsiai iskola, eredeti kövek bemutatása fa talapzaton).
Németországból jött a másik kiállítónk: a Lapis Lazuli and more Szabo&Taubmann Gbr cég Neumarkt-ból, akik a kék kövek kedvelőinek

Lapis Lazuli a kék kövek szerelmeseinek Németországból
okoztak kellemes meglepetést, standjukon csodaszép Lápis Lazuli kövek voltak részben természetes, részben feldolgozott állapotban.
Az idén a legnépszerűbb felnőtt program a 11 órára meghirdetett előadás volt, melyet Dr. Suresh Kv, Sri Sureshji Siddhah Yogi mester

A mester Dr Sureshji Siddhah
tartott. Címe: A csend titka, melyet közös meditáció követett és egy ölelés a mestertől! A teremben vagy 50 ember zsúfolódott össze, a szervező is meglepődött a nagy érdeklődéstől, volt, aki Veszprémből kimondottan a mester miatt jött el! Ha jövőre is bejelentkeznek, igyekszünk egy nagyobb termet lefoglalni, ami a VOK-ban nem is olyan egyszerű ilyenkor.
Köszönet Laczkó Palinak, a Larimar Pablo Kft vezetőjének, aki az idén is tartott ingyenes meditációt.
Hagyományosnak mondható program az Aurafotó és Horoszkópkészítés valamint a Tarot kártya vetés, sőt volt egy jóslás-sorselemzéssel foglalkozó vendégünk is.
Az idén is 2 darab jégszobor készült, egy délelőttre, egy pedig délutánra, itt aztán gyerek is és felnőtt is megtalálhatta a szórakozását, ha volt benne elég türelem és kitartás!
A rendezvény az idén is sikeres és népszerű volt, nyugodtan kijelenthetjük, hogy Fehérváron zárt és fedett helyen megtartott rendezvények közül a leglátogatottabb.”
A jövő évi börze tervezett időpontja: 2017. április 9(vasárnap) vagy 23, mivel április 16-án lesz Húsvét vasárnap.
Kovács Pál