Börze óriásplakát
Program tervezet
Új program: kövek, ásványok vágása és csiszolása, kiállítással egybekötve. A bemutatót Urbán Zoltán tartja, a Mátra Ásványház Múzeum és a csiszolóműhely vezetője.

Kövek csiszolása kaboson csiszolón
A múzeum Mátraszentimrén található.
A rendezvény célja: bemutatni a természet által alkotott ásványokat, kristályokat és ezen ásványokból készült használati eszközöket nemcsak az ásvány gyûjtõknek, hanem az utca emberének is! A börze lehetõséget biztosít a kiállított ásványok, kristályok és ékszerek túlnyomó részének a megvásárlására, kedvezményes áron! Nem kötelező vásárolni, egy kellemes ebéd utáni séta is lehet a program!
Széles kínálat a természetes kövek, zömmel féldrágakövek felhasználásával készített ékszerekbõl, használati tárgyakból, csiszolatokból, ásványokból és kövületekbõl.

Idar obersteini csiszolók

Kiket várunk: gyerekeket és felnõtteket egyaránt, akik szeretik a szép köveket és ásványokat.
Lemondták a részvételt április 20-án!
A Lapis Lazuli and more Szabo&Taubmann Gbr cég Neumarkt-ból jön a kék köveikkel, standjukon csodaszép Lápis Lazuli kövek lesznek kiállítva egyéb ásványokkal.


Felnőtt kísérő program: Sajnos, az idén elmarad Dr. Suresh Kv, Sri Sureshji Siddhah Yogi előadása, amiért elnézést kérek minden érdeklődőtől!
Viszont az idén is lesz ingyenes meditáció, de ez már Kristálykoponya - Meditáció, ami 14 órától a 17-es teremben(I. emeleten, Laczkó Pál vezeti) lesz megtartva!
Kristálykoponyák: a koponya, a fej, a tudatosság, a tudatos spiritusz, az anyagba nemesült és megtestesült Szellem, és az Égi Erők otthona és dimenzió Kapuja is egyben.
A Maják és Inkák, ősi sámán szertartásai alkalmával hívták elő, használták és alkalmazták az ezekhez szükséges Égi Törvényeket, törvénytartási rituálékat, így tudták megkapni, megfejteni és megérteni a koponyák galaktikus erejét, üzenetét, tudását, a Halhatatlan Szellemét és a bennük őrzött információs kódokat is. A koponya őrök és őrzők, mindig életről-életre vitték magukkal át az emlékeket, a tapasztalatokat, a tanításokat és a különleges képességeiket. Aki egyszer közvetlen kapcsolatba került velük, (nem harc és erőszak árán) különleges erők, tisztánlátás, tisztán hallás, tisztán gondolkodás és tisztán érzékelés páratlan képességű tulajdonságait kapták tőlük meg, természetszerűleg, egy egyszerűbb és összetettebb formában, ami nem vész el, csak átalakul a feladatainktól függően...
A meditáció kb. 40-45 percig tart.

A gyermek kísérőprogramok részletes ismertetése:
1”.Aranymosás”:

Aranymosás
a megvásárolt zacskóban lévő homokban aranyszínű pirit kristályok találhatók, melyből az aranymosó tál segítségével kell az „aranyszemcséket” kimosni a „patak” folyó vízében. A programot 3 éves kortól ajánljuk 14 éves korig. A programon való részvétel a zacskó megvásárlása következtében díjköteles!
2.Jégszobrászat:

Jégszobrászat
egy jégtömbbe csiszolt színes kövek vannak elhelyezve (befagyasztva), a jeget a kéz melegével kell megolvasztani, s ez által lehet a kövekhez hozzáférni. A kitartóak jutalma a „kibányászott” szép, csiszolt kő! Segédeszköz használata tilos!
A programon való részvétel ingyenes!
3.„Kincses sziget”:

Kincses homokozó
tíz éven aluli gyermekeket várunk a programra. A „Kincses sziget” egy homokozó, amely a börze bejárata előtt található, s ebben „bányászhatnak” a gyerekek. A kristályokat és ásványokat tartalmazó homokból lapátokkal, a homokban megbúvó kisebb kristályokat pedig a szita segítségével találhatják meg a kezdő ásványgyűjtők! Az ásványokat és kristályokat a Fejér megyei Ásványszakkör tagjai ajánlották fel, túlnyomó részt saját gyűjtésükből.
A program időjárás függő, mivel szabadtéren tarjuk!
A programon való részvétel ingyenes!
A börze nyitva tartása: 9 órától -17 óráig.
Belépõdíjak: gyerekeknek 14 éves korig ingyenes!
Nyugdíjasoknak és diákoknak: 400 Ft, felnõtteknek: 800 Ft.(2017-től emelkedtek az árak!)
További információt a: újra a tel. +3620/9465-646-as számon, vagy a mailto:kpal!kukac!@minerals.hu E-mail címen kérhetõ!
Részletes ismertető a látnivalókról: ásványok és ékszerek minden féleségben és mennyiségben
Acél ékszerek
Ásvány ékszerek, ékszer készítéséhez szükséges anyagok, db-és csomagolt ásványok, gyöngyök, szerelékek árusítása
Ásvány és Shamballa ékszerek és kapcsolódó dolgok
Ásványdíszek, ajándéktárgyak,” elixír kövek bemutatása”
Ásványok a Kárpát-medencéből
Ásványok a világ minden tájáról
Ásványok Erdélyből
Ásványok Marokkóból, Madagaszkárról, gyöngyházékszer
Ásványok Zemplénből és a Mátrából

Új kiállító az újdonságaival

Ásványokból készült karkötők, fülbevalók, nyakláncok és kiegészítők
Csakra ékszerek
Csigák, kagylók a világ tengereiből
Csiszolatok
Divatékszerek készítése ásványokból és Swarovszky kristályból
Drágakő, féldrágakő ékszerek
Egyedi ásvány ékszerek
Egyedi gyöngyékszerek, minőségi gyöngyök
Ezoterikus tárgyak ásványokból
Fosszíliák és ásványok, ékszerek
Gyöngy ékszer
Gyöngyfűzés
Törölve: festett selyemkendők!
Keramikus termékek
Kézműves ékszerek
Kristálykoponyák,
Kristályok a világ minden tájáról
Marokkövek
Nepáli-tibeti ékszerek és hangtálak
Nyers ásványok, ősmaradványok nagy választéka
Rúna ékszerek, különböző teremtést segítő rúna talizmánok kristályból, programozott kristály ékszerek, kristály karkötők 20 élethelyzet megsegítésére, rúna jeles gyertyák, Grabovói teremtést segítő számsorok kristályokon, szappankő állatkák.
Saját készítésű ásványékszerek, ásványgyöngyök, ékszerkészítési kellékek, marokkövek, ásványdíszek, ajándéktárgyak, elixír kövek bemutatása
Saját készítésű fülbevalók
Saját készítésű, egyedi ásvány csiszolt drágaköves ékszerek
Swarovszky ékszerek

Swarovszky kristályok

Tahitian Noni , Terápiás gél / Morinda termékek
Tiffany dísztárgyak
Üveg mandala,

Bíróczki Ibolya kiállítása üveg mandalákkal
mécses tartó, kép, vízhangoló
Üveg mandalász - ásványból készült ékszerek, kézműves muranói üvegékszerek, kézzel festett üvegmandalák, üvegképek és üvegmécsesek
Kovács Pál